Gedragstherapie bij paarden

Het kan zo maar zijn dat u problemen ervaart met uw paard. Gedrag waar u graag wat aan wilt doen, maar ook gedrag waar het paard last van
heeft. Denk bijvoorbeeld aan:

Stereotypisch gedrag (“Weven”, luchthappen, ijsberen)

Agressie (b.v. in de stal, weiland, naar andere mensen/dieren)

In de trailer laden

Angstig

En nog veel meer

Mijn doel is om het paard zoveel mogelijk zichzelf laten zijn, zo min mogelijk negatieve gevoelens te ervaren en jullie samen weer gelukkig te maken.

U zult een vragenlijst ontvangen, die ik kan gebruiken om voor de eerste afspraak voor te bereiden. Tijdens de gedragsconsult zullen we het probleem zoveel mogelijk analyseren om de onderliggende emotie te vinden. We zullen zoveel mogelijk teruggaan naar het moment waarop het begon, het karakter van het paard in beschouwing nemen en zodoende een verklaring vinden voor zijn gedrag. Samen zullen we tot een behandelplan komen, die ik spoedig na het consult zal toesturen. Hiermee kunt u aan de slag en een telefonisch vervolgafspraak zal ingepland worden om de mogelijke vragen te beantwoorden en de voortgang te bespreken. Ik zal, indien nodig, contact opnemen met de dierenarts.

Maar naast medische expertise, kan ik ook inlichtingen vergaren over voeding, fysiotherapie of andere professionals. Ik zal hier de schakel in zijn, om u hiermee te ontlasten.

Gedragstherapie

400,00

Gedragstherapie (2 uur), inclusief behandelplan en telefonisch vervolgafspraak

Implementatie behandelplan

150,00

Implementatie-begeleiding (1 uur) van het behandelplan, waarbij we de oefeningen onder mijn begeleiding in praktijk brengen

Pakket 1

500,00

Gedragstherapie consult, inclusief behandelplan, telefonisch vervolgafspraak en een implementatie-begeleiding

Pakket 2

600,00

Gedragstherapie consult, inclusief behandelplan, telefonisch vervolgafspraak en twee implementatie-begeleidingen