Over mij

Hoi, ik ben Vincent. Ik ging vroeger als kleine jongen al met honden uit de buurt aan de wandel. Jaren later begon het toch meer te kriebelen om meer en professioneler met honden en andere dieren bezig te zijn.

Na enkele jaren op de hondenschool van de Dierenbescherming bezig geweest te zijn als instructeur, heb ik succesvol een opleiding gedaan tot gedragstherapeut voor honden, katten en paarden. Deze opleiding heb ik gedaan bij Odisee University College en DAVALON, een postgraduate opleiding met focus op gedrag en welzijn van gezelschapsdieren (inclusief paarden). 

Als “nieuweling” in deze dierenwereld, zocht ik naar een geschikte plek om mijzelf verder te ontwikkelen en mijn steentje bij te dragen bij een hondenschool.

Zodoende kwam ik een oproep tegen bij Van Stal. Hun trainingsmethode spreekt mij erg aan en hun respect voor de onderliggende emotie van het dier is ook één van mijn belangrijkste kernpunten. Dat maakt de lessen bij Van Stal uniek, leuk en leerzaam. En wanneer je ziet dat eigenaren deze lessen en hun honden beginnen te snappen, zie je mooie resultaten opbloeien. Dit zorgt uiteindelijk niet alleen voor een goede band tussen mens en dier, maar voorkomt ook mogelijke problemen.

Intussen is Murdy in mijn leven gekomen, die ik sinds zijn geboorte heb zien opgroeien tot een mooie, lieve Border Collie. Met hem heb ik onder andere detectie-lessen gevolgd en hij is inmiddels aardig bezig met het speuren naar koffie.

Daarnaast ben ik ook detectie-instructeur bij Argos Scent Academy. Met dit gezellige team hoop ik vele honden en eigenaren een leuke hobby te bezorgen en de hond ook een uitlaatklep te geven. Neuswerk blijkt uit onderzoek positief te werken voor het zelfvertrouwen en angst beter te beheersen.

Om ook mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik webinars, lezingen en wetenschappelijke publicaties op de voet. Zo wil ik jullie met de laatste ontwikkelingen optimaal ondersteunen.

Titel
over mij oktober 26, 2020
over mij september 4, 2020
over mij oktober 26, 2020
over mij december 19, 2021